Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’ndan Çirkin Saldırıya Kınama

15.02.2017 10:17

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’ndan Çirkin Saldırıya Kınama

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, İstanbul Maltepe’de başörtülü lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan'a yapılan saldırıyı kınadı. 

Saldırıyı, “Çirkin” olarak niteleyen Öçal, saldırıya uğrayan Fatma Dilara Aslıhan’ın yanında olduklarını belirtti. Öçal, “Bu günlerde bizlerin yaşadığı zulmü kimse bir daha yaşamasın diye Fatma Dilara Aslıhan kızımıza sesleniyoruz. Korkma! Yalnız değilsin” ifadelerini kullandı.

Saldırı Millet Vicdanını Yaraladı

“İstanbul Maltepe’de minibüste başörtülü lise öğrencisinin, bir kadının çirkin hakaret ve saldırılarına maruz kalması, özgürlük ve insan onuru adına bizleri derinden üzmüştür" diyen Öçal, "Bu hareket, barış ve kardeşliğe daha fazla muhtaç olduğumuz bir dönemde millet vicdanını yaralamıştır. Genç kızın başörtüsünü çıkaran ve kendisine tekme atan saldırgan, “Siz teröristsiniz" diye bağırarak kız çocuğunu darp etmiştir. Bu olay ülkemizi, özgürlükler anlamında geriye döndürme girişimidir” dedi.

“Hayat Tarzı” nidalarıyla ortalığı birbirine katanların, kendi yaşam tarzlarını zorla dayatma isteklerinin menfur olayla ortaya çıktığını vurgulayan Öçal, “Fatma Dilara’nın daha 16 yaşında bir lise öğrencisi olması, çocuk yaşta bu şiddete maruz kalması, inancına saldırının onun küçük omuzlarına yüklediği ağırlık, bizi derinden yaralamıştır. Bu şiddetin üzücü yönlerinden birisi de, saldırının bir kadın tarafından yapılmış olmasıdır. Ayrılıkçı şiddet, sadece cinsiyetçilik üzerinden değil çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayırmaksızın herkese uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Saldırı Çarpık Zihniyetin Bir Ürünü

İkna odası zihniyetinin bitmediğine dikkat çeken Öçal açıklamasında, çok yönlü bir saldırının söz konusu olduğunu belirterek, “Çocuğa yönelik şiddetin yanında kadına karşı ayrımcılık ve inanca saldırı söz konusudur. Toplumsal kodlarımızla oynamaya çalışanlar şunu unutmayın ki inanç değerleriyle bütünleşmiş millet iradesi, tahammülsüzlüğün karşılığını en iyi şekilde verecektir. Bu sorunlu tipler darbeci, dayatmacı egemenler tarafından yıllarca topluma rol model olarak gösterilmek istenmiştir. Milletin öz değerlerine ve benliğine dönmesiyle kültürel, siyasal imtiyazlarını kaybetmenin kesin yenilgisi ile böyle şuursuz, dengesiz saldırılarla içlerindeki nefret karanlığını kusuyorlar. Bu saldırı, başörtüsüne tahammülsüzlükle açığa çıkan çarpık zihniyetin, düşünce veya siyasi tutum adına muhatap alınmayacak ölçüde değersiz, hastalıklı, sefil bir psikolojinin yansımasıdır” ifadelerine yer verdi.

“Bu günlerde bizlerin yaşadığı zulmü kimse bir daha yaşamasın diye Fatma Dilara Aslıhan kızımıza sesleniyoruz” diyen Öçal, “Korkma! Yalnız değilsin. Bu ülke acılarından dersler çıkardı. Seninleyiz ve davanın takipçileri olacağız. Bize bu zulmü 1400 yıl önce haber veren Rabbimizin şu ayeti kerimesi bize yol gösteriyor:  "Doğrusu kinleri ağızlarından taşmıştır (hep aleyhinizde konuşurlar). Sînelerinin gizlediği (kin ve düşmanlık)ise daha büyüktür. Eğer akıl erdirirseniz, doğrusu âyetlerimizi size iyice açıkladık." (Âl-i İmrân Sûresi:118) Başörtülü olduğu için sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan, daha 16 yaşında lise öğrencisi olan Fatma Dilara Aslıhan’ın yanındayız” dedi.