MANİSADA MISIR İÇİN DESTEK MİTİNGİ

01.08.2015 20:31

MANİSADA MISIR İÇİN DESTEK MİTİNGİ

 

 

 

Memur-Sen, öncülüğünde demokrasiye darbe vurulan Mısır halkı için destek mitingi düzenlendi. Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, darbe kınadıklarını belirterek, Mısır’daki darbeyle, Filistin Davası arasında yüzde yüz bağ ve ilişki olduğuna dikkat çekti.

 Mısır’da ordunun yönetime el konmasına bütün dünyada tepkiler artarak devam ediyor. Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği öncülüğünde Manolya Meydanı’nda Mısır’a destek mitingi düzenlendi. Mitinge Ak Parti, SP, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, MANADER, MASİDAP, Ensar Vakfı da destek verdi. Mitingde eylemciler ellerinde, “Darbecilere karşı omuz omuza, demokrasi yaşanmaz anlatılır, ne darbe ne cunta hakla el ele, Mısır halkı, zalime boyun eğme, darbeciler dışarı demokrasi içeri” pankartları taşıdılar. Ayrıca ellerinde Türk ve Mısır bayrakları sallayarak Mısır halkına destek oldular.

 

 

DARBECİLER İKTİDAR HIRSIZLIĞI YAPTI

 

Mısır halkının yanında oluğunu ifade etmek için toplandıklarını söyleyen Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Mısır’da darbe yapılarak, Mısır halkının iradesinin yok sayıldığını, darbecilerin elleriyle iktidar hırsızlığı yaptığını vurguladı. Cuntacıların ve darbecilerin milletin verdiği iktidarı silah zoruyla alıp milletin onay vermediği güçlere teslim ettiğinin altını çizen Başkan Sofuoğlu, demokrasi ile birlikte anayasa ve özgürlüklerin de askıya alındığını kaydetti.

 

HEDEF MURSİ VE HALKIN İKTİDARIDIR

Memur Sen olarak darbecileri, cuntacıları, darbecileri kınadıklarını ifade eden Sofuoğlu, “Mısır halkının bahar mevsimin kışa çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğine, şiddete başvurmadan iradesine sahip çıkacağına inanıyoruz. Mısır’daki darbenin görünürdeki hedefi, Mursi ve halkın iktidarıdır. Darbenin ve cuntanın asıl amacı ve hedefi, Müslüman dünyasında ve İslam coğrafyasında halkların ekonomik olarak da siyasi olarak özgür kalmasını ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını engellemektir” dedi.

 

 

DARBENİN FİLİSTİN İLE İLİŞKİSİ VAR

Mısır’daki darbeyle, Filistin Davası arasında yüzde yüz bağ ve ilişki olduğuna dikkat çeken Sofuoğlu, “Mısır’da sivil ve demokratik yönetimin hayata geçirdiği ve bir yıldır uyguladığı politikayla Filistin Filistinliler nefes almıştır. Filistin dünyaya açılmış, dünya Filistin ile buluşmaya başlamıştır. Bu gelişmeler İsrail ve kuklası ABD’yi rahatsız etmiştir. İsrail ve ABD, Filistin’e açılan kapılar kapanmadıkça rahat etmeyecektir. Bu darbe, Filistin’e açılan kapıları kapatacak sürecin başlangıcı yapılmak istenecektir” diye konuştu.

 

HERKES TAVIR ALMALI

Yetkisiz bir şekilde gasp edilen iktidarın derhal iade edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sofuoğlu, şunları kaydetti: “Dünyadaki bütün demokratik kurum ve kişiler, içinde insan hakları ihlali potansiyeli barındıran böylesi girişimlere karşı açıkça tavır almalıdır. Memur-Sen olarak doğrudan doğruya Mısır halkının iradesine karşı yapılan, demokrasi ve anayasayı askıya alan bu darbeyi meşru kabul etmemiz mümkün değildir. Bu çerçevede, Mısır halkının iradesine Balyoz indiren cuntacıları ve darbecileri bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.”