MANİSA ŞUBEDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

11.04.2016 16:05

MANİSA ŞUBEDEN ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE ZİYARET

Manisa Şubemizin düzenlediği Çanakkale gezisine çok sayıda üyemiz katılarak Çanakkale Şehitliğini ziyaret ettiler. Şehitlik bölgesine giden üyelerimiz burada rehberlerden Çanakkale savaşının detaylarını dinleyerek, savaş hakkında bilgi aldılar.

Geziyle ilgili bir açıklama yapan Manisa Şube Başkanı Temel Çildaş, “Birlik Haber Manisa Şubesi olarak yaklaşık 300 kişilik bir gurupla, 6 otobüs ve 6 rehber eşliğinde, zaferin ne şartlarda kazanıldığını, yapılan mücadeleyi daha iyi anlamak ve okunanlar la yaşanılan yerleri görerek bilgilerimizin pekiştirilmesi adına içten, sıcak ve samimi güzel bir gün geçirmenin şehitlerimize dua etmenin hazzını yaşadık” dedi.

Çildaş, “Çanakkale, geçmiş tarihimizin en acı ve hüzünlü zaferidir. Yoksulluk içinde can çekişen bir milletin, dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin gerçek bir destanıdır” diye konuştu.

Çildaş, Çanakkale Savaşının, normalde 2 saat içerisinde fethedileceği düşünülen bir ülkenin nasıl direndiğini, kanının son damlasına kadar savaşarak nasıl başarıyla çıktığını ve tarihe ‘Çanakkale geçilmez ’ diye nasıl not düşüldüğünü gösteren emsalsiz bir savaş olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dünya tarihi, metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı ne görmüş ne de tanımıştır. Binlerce isimsiz kahraman, vatanın her bir köşesinden Çanakkale ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferini ele geçirmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır. Övgülerin en güzeline yaraşan Şehitlerimizin Ruhları şad olsun! Bu günümüzü ve gönlümüzü şenlendiren tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”