KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE

01.08.2015 20:31

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE

MEMUR-SEN’LE YEŞİLAY, KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

 

Memur-Sen ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar gibi madde alışkanlıklarından vazgeçilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

 

 *    GÜNDOĞDU: SENDİKACILIĞI SADECE ÜCRET SENDİKACILIĞI OLARAK GÖRMÜYORUZ

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı olarak görmediklerini ve insanlığın sorunlarına duyarlı olduklarını her platformda dile getirdiklerini hatırlatarak, “Bugün de, sizlerin karşısına bu yöndeki bir proje ile çıkıyoruz. Memur-Sen, bugün Kamu yararına çalışan dernekler arasında yer alan Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Bu proje sigara, alkol, uyuşturucu, kumar gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek, hatta bitirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak, yine toplumu kemiren kötü alışkanlıklara karşı uyarıcı ve bilgilendirici bir misyon üstlenerek mücadele etmeyi kapsıyor.” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, imzaladıkları işbirliği anlaşmasından sonra, Memur-Sen ile Yeşilay’ın birlikte karar verecekleri etkinliklerin organize edilmesinin yanı sıra ses getirecek bir işbirliği hedeflendiğini kaydetti.

  

  SEMİNER, KONFERANS, PANEL, YARIŞMA, MÜNAZARA, KULÜP ÇALIŞMALARI, BASILI MATERYAL HAZIRLANMASI GİBİ. ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

İstanbul'un 28 ilçesindeki 154 okulda gerçekleştirilen ve 31 bin 272 öğrencinin katıldığı araştırmanın sonuçlarını hatırlatan Gündoğdu, “Araştırma uyuşturucuyla tanışma ve kullanma yaşının 14'e kadar indiğini gösteriyor. Öğrencilerin 1/5'i mutlaka sigara ya da alkol kullanıyor. Veriler, 14 ila 18 yaş arası gençliğin uyuşturucu bataklığına giderek saplandığını gösteriyor” dedi.  Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2010 yılı alkol tüketiminin bir önceki yıla oranla ülkemizde yüzde 1,5 artarak 1 milyar 47 milyon 717 bin 929 litreye ulaştığını, alkol kullanma yaşının 11'e indiğini, yine 2010 yılında 93 milyar 355 milyon adet sigara tüketildiğini dikkate aldıklarında gerçekleştirdiğimiz işbirliğinin öneminin bir kez daha ortaya çıkacağını vurguladı.

Memur-Sen ile Yeşilay arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, Yeşilay veya Memur-Sen bünyesindeki kurumlarca talep edilen seminer, konferans, panel, yarışma, münazara, kulüp çalışmaları, basılı materyal hazırlanması vb. etkinlikler birlikte gerçekleştirilecek.

 

 *    BALCI: MEMUR-SEN GİBİ BÜYÜK BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ İLE YAPTIĞIMIZ İŞBİRLİĞİ MÜCADELEMİZE GÜÇ VE HIZ VERECEK

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı ise konuşmasında, uyuşturucu, sigara ve alkol alışkanlığının gençler arasında yaygınlaştığını, gelinen noktanın endişe verici olduğunu belirtti. Bu tür kötü alışkanlıkların nerden ve nasıl geleceğinin belli olmadığını, bu yüzden ailelerin de uyanık olması gerektiğini dile getirdi. Basının konuya göstereceği hassasiyeti, kötü alışkanlıklarla mücadele açısından önemsediklerini de kaydeden Muharrem Balcı, Memur-Sen gibi büyük bir sivil toplum örgütü ile yaptıkları işbirliğinin mücadelelerini hızlandıracağını vurguladı.

 

   MEMUR-SEN VE YEŞİLAY ARASINDA İMZALANAN İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINA GÖRE HEDEFLENEN ÇALIŞMALAR ŞU ŞEKİLDE;

Ailelere yönelik “Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılıklar” konularında eğitim çalışmaları düzenlemek. İl ve ilçelerde bulunan Yeşilay şube ve temsilcilikleriyle Memur-Sen’e bağlı sendikalar arasında ortak çalışmalar yapmak.

Kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik seminer, konferans, sempozyum, tanıtım, kampanya, tv ve radyo programları gibi ortak faaliyetler düzenlemek.

Ailelerin parçalanmasına sebep olan sigara, alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlılıklarına yönelik sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ortak projeler yürütmek.

Memur-Sen bünyesindeki kurumlarda Yeşilay Haftasını kutlamak, yarışmalar ve çocuk festivalleri düzenlemek.

Yeşilay’a ait broşür, afiş, kitapçık, CD v.b materyalleri Memur-Sen’in uygun gördüğü yerlerde dağıtmak ve asmak.

Bunların yanı sıra ihtiyaca göre, protokolün amaçlarına uygun çalışmalar Memur-Sen ve Yeşilay tarafından planlanacak ve ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Öğrencilere ve velilere yönelik eğitici seminerler için üye görevlendirmeleri yapılacak, bu yöndeki gerçekleştirilecek çalışmalara yardımcı olmak.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR