KAMUOYUNA DUYURU

30.12.2020 15:55

KAMUOYUNA DUYURU

Yapılan görüşmede PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten bey PTT A.Ş:’nin günün şartlarına ve piyasa ekonomisine uyum sağlayabilmek için bazı düzenlemeler yapmayı planladıklarını ifade etmişlerdir. Yapmayı planladıkları düzenlemeler kapsamında kesinlikle özelleştirme veya satış gibi planlarının olmadığı, aksine PTT A.Ş:’yi bu durumdan uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade etmişlerdir. Bu durumdan uzaklaşmak için de;

1 – PTT A.Ş. içerisinde Ankara, İzmir ve İstanbul’ da faaliyetlerini yürütecek bir Kargo Şirketi kurmak (Bu şirket PTT A.Ş.’nin diğer iştirakleri ile aynı statüde olacaktır.) Ankara, İzmir ve İstanbul haricinde şirket kargo hizmetini PTT A.Ş.’den hizmet alımı şeklinde yürütüleceği,

2 – Emekliliği hak etmiş personele teşvik verilmesi,

3 – Bölge Başmüdürlüğü sistemine geçmeyi planladıklarını, mevcut Başmüdürlükleri ilk etapta kapatmayı düşünmediklerini ifade etmişlerdir.

4 – 399’ lu veya İHS’ li personelin başka bir kuruma geçişi diğer adıyla havuz diye bir düşüncelerinin olmadığını, planlamalarını gerçekleştirmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın iznine tabi olduklarını ifade etmişlerdir.

Bu ifadelerinin haricinde başka bir planlama veya düzenleme yapmayı düşünmediklerini sahada farklı yönde yapılan söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söylemiştir.

Bu doğrultuda ilk bilgilendirme sonrası Birlik Haber Sen olarak bizlerde yetkili kurullarımızda gerekli istişareleri yaparak yakın zaman içerisinde görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağımızın bilinmesini isteriz.