KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU

01.08.2015 20:31

KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, iki kırmızı çizgilerinin olduğunu söyledi. Gündoğdu, konu millet olduğunda şehitlerin aziz hatırası ve ailelerinin üzülmemesi; kamu görevlileri için de iş güvencesinin ihlal edilmemesi olduğunu belirtti.

 

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı’nı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yaptığı toplantıda Haberleşme ve İletişim hizmet kolunda ki talepler de yetkili sendika Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak ve Avukat Murat Yavuz tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında ki Kamu İşveren Kurulu’na sunuldu.

 

Yapılan toplantıda, memurlara rotasyon uygulaması, Müsteşar ve genel müdürlerin görev süresi, uzman yardımcılarının uzmanlığa geçişi için öngörülen süre, daire başkanı, genel müdür ve diğer üst düzey yöneticilerin atanabilmesi için gereken memuriyet süresi, disiplin cezalarına ilişkin yapılması düşünülen düzenleme, 4/B ve 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi görüşüldü. Memur-Sen toplantıda görüşülecek konularla ilgili 4 sayfalık talebini kamu işveren heyetine sundu.


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun, Kamu Personeli Danışma Kurulu’una yönelttiği taleplerin bir kısmı şöyle:


“Görevde yükselme ve unvan değişikliği için sınavların belli periyotlarla gerçekleştirilmesi ayrıca buna tahsis edilen kadroların artırılması. Ek ödemenin emekliye yansıtılması, ekmekli maaşının hesaplanmasında bütün gelirlerin dikkate alınması . Emekli ikramiyesinin ödenmesinde 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması. Memurlara fazla mesaiye ücreti verilmesi. Bazı derece ve kademe sınırlamasının kaldırılması. Emniyet ve askeriyede çalışan sivil memurlara sendika kurma ve üye olma hakkı tanınması. Arşivciler, arşiv uzmanı ve uzman yardımcısı olarak istihdam edilmeli. Kamuda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi.”


Memur-Sen olarak kırmızı çizgilerinin memurların iş güvencesi olduğunu söyleyen Gündoğdu, bu konuyu tartışmaya açacak herhangi bir oluşumun içinde yer almayacaklarını belirtti.


MEMUR-SEN'İN TALEPLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR