Kadir Gecesi İnsanlığın Felahına Vesile Olsun

19.05.2020 16:57

Kadir Gecesi İnsanlığın Felahına Vesile Olsun

Bu geceyi diğer zamanlardan üstün kılan en önemli özellik, 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan, gönül dünyamızı zenginleştiren, müminleri birbirine kardeş kılan hayat rehberimiz Kur-an-ı Kerim’in bu hayırlı gecede nazil olmaya başlamasıdır.

Yüce Allah’ın rahmetiyle umut, bağışlanma ve huzur kapılarının açıldığı Kadir Gecesi Kur-an’ı Kerim’de, “Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” (Kadîr, 97/1-5) şeklinde inanlara bildirilmiş; öze dönüşün, yegâne hakikate erişmenin, hayatımıza anlam ve ifade katmanın yöntem ve sınırları çizilmiştir.

Vahyin bu gecede inmesiyle birlikte Resul-i Ekrem Efendimize de peygamberlik bu gecede verilmiştir. Mekke’deki Nur Dağı’nda yer alan Hira mağarasında inzivada olduğu bir zamanda, Cebrail (a.s.) ilk vahyi getirmiş ve O’nu peygamberlikle müjdelemiştir.

Her hususta ümmetine örnek olan Hz. Muhammed (s.a.s.) Kadir Gecesi’nin nasıl geçirilmesi gerektiği hususunda da inanlara yol gösterici olmuştur. Buhari ve Müslim tarafından rivayet edildiği üzere Hz. Peygamber itikâfta kaldığı süre boyunca dua, tevbe ve istiğfar etmekte, Kur’an tilaveti, namaz ve niyazlarla dopdolu bir kulluk yolunu temsil etmektedir.

Ömrü, bir nehirdeki suyun akıp gitmesi gibi hızlı geçen beşer, varlığına anlam katabilecek hakikati yüce Allah’ın kelamında aramalı, her hareketine Allah'ın Rızası ölçüsü koymalıdır.

Bu itibarla, milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, yüce Allah’tan tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız tüm ibadetleri kabul buyurmasını bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyoruz.