İZMİR’DE GELENEKSEL MEMUR-SEN İFTARI

01.08.2015 20:31

İZMİR’DE GELENEKSEL MEMUR-SEN İFTARI

 

Memur-Sen İzmir İl Başkanlığının 11.08.2012 Cumartesi günü düzenlediği geleneksel iftar yemeği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık ve Aydın Şengül, İHH Arakan Koordinatörü Sait Demir, İzmir’deki çeşitli üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 900 davetlinin katılımı ile muhteşem bir atmosferde yapıldı.


İzmir Hasan Sağlam Öğretmenevi’ndeki iftarda konuşan Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı ve Birlik Haber-Sen İzmir İl Başkanı Selçuk Erdem, “Tüm dostlarımızla mübarek Ramazanın ayının en önemli günlerinde bu güzelliği yaşamanın ve bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu, Ramazan ayının sevgi, mağrifet ve dayanışmanın zirveye ulaştığı, bağışlanma için çok önemli ve çok kıymetli bir fırsat zamanı olduğunun unutulmaması gerekir. Bu kıymetli günlerde gerek İslam coğrafyasında, gerekse ülkemizde yaşanan gelişmeler çerçevesinde; (Müslümanlar ancak kardeştirler) hadisinde belirtilmesine rağmen, birbirine kurşun sıkan, bomba atan ve bu zalimlikleri yapan insanların Müslümanlıklarının durumunu ve (Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir.) hadisinde belirtilmesine rağmen gözlerini kırpmadan canlar alan zalimlere bu gece hep beraber bu soframızdan sesleniyoruz; Yarabbi bunlara fırsat verme, Müslümanların gözlerini aç, birlik ve beraberliklerini arttır, ilim ve teknolojide yükselt” diye seslendi.

 

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Memur-Sen evrensel boyutlara ulaştı. Bu bağlamda da dünyadaki mazlumlara elini uzatıyor. Samsun’dan Vana, Türkistan’dan Arakan’a kadar olan sorunlara, ırkı, dini, mezhebi ne olursa olsun elinden geleni yapmaktadır. Memur-Sen öteden beri söylediğimiz, ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığı önemsiyor. Bu anlayış üzerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Son dönemde önemli sendikal gelişmeleri geride bıraktık. İnşallah Ağustos 2013 de 750 bin’e ulaşan üyemizle, 11 iş kolunda da yetkili bir şekilde toplu görüşme masasına oturacağız. Değerli misafirler, bugün memur sendikacılığı açısından geldiğimiz nokta çok önemli bir boyuttadır. Önemli yollar kat ettik, Memur-Sen’in bu başarısını görmezden gelip, türlü yaftalarla bizi eleştirdiklerini sanıyorlar. Halbuki, ilk defa yapılan toplu sözleşmelerde memurlar lehine 63 tane kazanım elde ettik. Bundan sonrada bu süreçleri kazanıma dönüştürmeyi devam edeceğiz. Şu farkı anlaması lazım herkesin, daha önceki yıllarda alınan kararlar, yasalaşmıyordu, lehimize işlemiyordu. Ama şimdi elde edilenler Memur-Sen’in başarısıdır, bunu göğsümüzü gererek söyleyebiliriz. İnşallah çalışanlar bugünkü aldıklarının daha fazlasını ileride alacak, bunu da Memur-Sen alacak. Bu alanda da çalışmalarımız her zaman devam edecek. Tüm çalışanlarımızla ülkemizde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağız.”

 

Şenocak, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi ve İzmir Foça’da terör olayı sonrası yaralanan askerlerimiz için hastanelere kan vermek için giden İzmirli vatandaşlarımıza da sonsuz teşekkür etti.

 

Kerbala-ı Arakan

İftar yemeğimize konuk olan İHH Arakan Koordinatörü Sait Demir, iftara katılan davetlilere Arakan’da yaşanılanları, gördüğü vahşeti anlattı. Arakandaki Müslümanlara yönelik insanlık dışı muamelenin sadece şimdi olmadığını, yıllar öncesine dayandığını belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti; “İngilizler 1700’lü yıllarda burayı egemenliği altına almış, şimdiki bu zulümlerin arkasında İngilizlerin o zamanlarda attığı nefret tohumları var. İngilizler bu topraklardan çekilir çekilmez 1942 yılında Arakanda 150 bin Müslüman katlediliyor. Arkanlılar buna Kerbala-ı Arakan diyor, yani Arakanın Kerbalası...”

 

Demir, “O zaman nüfusun üçte birini yok ediyorlar. Daha sonraları bu yıllara kadar katliamlar ara ara devam etti. Arakan Müslümanlarının yaşadığı dram senaristlerin bile aklına hayaline gelmeyecek cinsten zulümlerle dolu. Son yaşanan olaylarda, işlenen cinayetlerin ötesinde, günlük hayatta Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı zulüm belki de ölümden beter. Sosyal medyada gördüğünüz o fotoğraflar, buz dağının sadece görünen yüzü” dedi.

 

İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise; “Milletimiz yüzyıllardır sıkıntılar çekiyor ve yeryüzünde sıkıntı çeken diğer milletlere de yardım etmeyi unutmuyor. Bizim sorumluluklarımız büyük, bu coğrafyada güçlü ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Türkiye her geçen gün daha da güçleniyor, ama yolun başındayız. Bu coğrafyada güçlü bir medeniyet devleti olacaksak eğitimci arkadaşlarımıza çok büyük rol düşüyor.” dedi.

 

Konuşmasına Abdurrahim Karakoç’un bir şiiri ile başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez; “Bugün burada Memur-Sen İzmir İl Başkanlığının iftar yemeğinde bir arada olduk, ben emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu güzel Ramazan akşamında bir aradayız. Her zaman haklının ve mazlumun yanında, haksızlığın ve zalimliğin karşısında olacaklarını belirterek “Mazlumun ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR