Genel Başkanımız Budak Kon TV’ de Gündemi Değerlendirdi

09.01.2018 14:16

Genel Başkanımız Budak Kon TV’ de Gündemi Değerlendirdi

Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Ömer Budak, Birlik Haber-Sen olarak Basın Yayın ve İletişim Hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak Toplu Sözleşmede elde ettiğimiz kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Ülke gündemi ve hizmet kolumuza ilişkin konuları değerlendiren Genel Başkanımız Ömer Budak, şunları söyledi:

“Taşeron sorunu ülkenin en büyük kanayan yaralarından bir tanesiydi. Devam eden süreçte cumhurbaşkanımız, başbakanken taşeronları kadroya alma sürecini başlattılar. Asıl işi yapanlar kadroya alınacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklama ile kamudaki tüm taşeronları kadroya alıyoruz açıklaması taşeron arkadaşlar için bir bayram havası estirdi. Sayın Jülide Hanım’ın açıklamaları ile detayları öğrenince şunu fark ettik ki bu kanun dışında kalan özel bütçeli görev yapan taşeronlar kadro dışı. Tabi bunun açılımı KİT’ler. 50 bin taşeronun kadroya alınmadığını gördük biz memur sendikasıyız, işçi arkadaşlarımız işçi sendikasına yönlendirildiler. Bizimle bir alakası olmamasına rağmen bu arkadaşlarımızın kadroya geçişi sıkıntıların düzeltilmesi için ciddi anlamda destek sunduk. Tabi bu kardeşlerimizin kadroya geçirilemediğini öğrenince bir dizi görüşme yaptık ve sonuçta KİT’lerdeki arkadaşlarımızın kadroya alınmayacağını gördük.”

PTT ve TRT’de yaklaşık 20 bin taşeronun bulunduğuna dikkat çeken Budak, “Bunlar kurumların asıl işlerini yapmaktalar. PTT’deki kardeşlerimiz bugün kapımıza mektubumuzu, kolimizi, postamızı getiren kardeşlerimizin birçoğu taşeron olarak çalışıyor. TRT’de, yayını evlerimize kadar taşıyan kardeşlerimizin birçoğu onlarca yıldır TRT’nin asıl işlerini yapmaktalar ve kadro için bunların bizlerden talepleri ve beklentileri var. Maalesef üzülerek belirtiyorum bu kardeşlerimiz kadroda değiller. Bunu artık kesin ve net söyleyebiliriz. KİT’ler kadro kapsamında değil. Bu böyle olmamalıydı bu düzeltilebilir mi elbette düzeltilebilir” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, “Burada bizim çeşitli önerilerimiz var. Bu kardeşlerimizin en büyük isteği şu kendi kurumlarına bağlı insanlar, kendi kurumlarını seven insanlar bunlar istiyorlar ki taşeronsa da kendi kurumlarının bünyelerinde devam etmek. Nasıl olacak? Belediyelerde kurulan iktisadi teşekküllerde belediyelerdeki buraya dahil edildi ve burada devam ettiler. Bu TRT ve PTT de yapılabilir. Bu şekilde kurumun sunduğu hizmetlerden yararlanmak istiyorlar. Yol yardımı, yemek yardımı gibi. Bu kardeşlerimizin bu beklentilerine inşallah karşılık verilecektir. Takip ettiğimiz kadarıyla TRT’de bu yönde adım atıldı inşallah TRT’deki bu sıkıntılar çözülecek. PTT’de de bazı adımlar var. PTT Genel Müdürü Kenan Bey’in bu yönde istekli olduğunu biliyoruz. Burada siyasi idarenin buna biraz destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

PROGRAMIN TAMAMI