Genel Başkan Budak’tan Bakan Turhan’a Ziyaret

30.11.2018 09:55

Genel Başkan Budak’tan Bakan Turhan’a Ziyaret

Memur-Sen Heyeti, 7 Aralık'ta yapılacak KPDK öncesi Bakanlık'ta gerçekleştirilen ziyarette Memur-Sen Heyeti, ilgili hizmet kollarına ilişkin beklenti ve talepleri Bakan Turhan'a iletti.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak gerçekleştirilen ziyarette Bakan Turhan’a Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Koluna ilişkin bazı talep ve beklentilerini de aktardı. Bakan Mehmet Cahit Turhan’a iletilen talepler şu şekilde;

1 -   KİT’lerde çalışan 399’lu personele skala düzenlemesi yapılmasını Toplu Sözleşmede imza altına aldık. SKALA düzenlemesini birçok kurum yapmıştır. Fakat PTT personeli için SKALA düzenlemesi yapılmamıştır. PTT personeli içinde SKALA düzenlemesi yapılmasını talep ediyoruz.

2 –Kurumda İdari Hizmet Sözleşmeli ve 399’lu olmak üzere iki ayrı Statüde personel çalıştırılmaktadır. Bu personeller aynı işi yapmalarına rağmen İdari Hizmet Sözleşmeli çalışanların temel ücretleri 399’lulara göre düşüktür. İş barışı ve iş huzurunun tesis edilmesi için İdari Hizmet Sözleşmeli çalışanların temel ücretlerinde artış yapılmasını talep ediyoruz.

3 – 399’lu çalışanların görevde yükselme yönetmeliği değiştirilerek İdari Hizmet Sözleşmesine geçme şartına bağlanmış ve bu durum 399’lu çalışanların kurumda yükselebilmelerinin önünü kesmiştir. Bu personellerin unvan değişikliği ve görevde yükselme yönetmeliği değiştirilerek bulundukları statüde unvan yükselmelerine olanak sağlanmasını talep ediyoruz.

4 – Kamudaki tüm kurumlarda görev yapan taşeronlar kadroya geçirilmişken PTT taşeronları kadroya alınmayarak büyük bir hak kaybına uğratılmışlardır. PTT’de görev yapan Taşeronlarında kadroya alınması için çalışma yapılmasını talep ediyoruz.

5 - İdari Hizmet Sözleşmeli Personelin mesai saati çalışsa dahi 30 saatten 20 saate düşürülmüştür ayrıca yıllık izin, sıhhi izin, idari izin, sendika izni kullananlara haftada 40 saatin hesaplanmasında izin süreleri düşüldüğünden, haftalık 40 çalışma saatini doldurmayan personele anayasa ve kanunlara aykırı olarak hafta sonu mesaisi ödenmeyeceği bildirilmiştir. Bu uygulamaya son verilmesini talep ediyoruz.

Bakan Turhan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Memur-Sen Heyeti'ne teşekkürlerini iletti.

Turhan, ilgili talep ve beklentileri takip ettiklerini, bu konuları değerlendireceklerini kaydetti.

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR