GENEL BAŞKAN BUDAK, TRT HABER'DE TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

02.09.2015 18:45

GENEL BAŞKAN BUDAK, TRT HABER'DE TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Son günlerde ülke genelinde yaşanan terör olaylara dikkat çeken Ömer Budak, şehitlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı; yaralılara da Allah’tan acil şifalar diledi. Budak, Çanakkale ruhuna sahip olan bu milletin, ferasetiyle başındaki terör belasını defedeceğine inandığını belirtti.

Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki kamu görevlilerinin tamamı için toplu sözleşme masasına oturduklarını belirten Budak, 3. Dönem toplu sözleşmede hem Memur-Sen olarak, hem de Birlik Haber-Sen olarak kamu görevlilerinin yüzünün güldürdüklerini söyledi.

Birlik Haber-Sen olarak, Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda genel yetkili sendika olduklarına vurgu yapan Genel Başkan Budak, toplu sözleşme masasında bunun bilinciyle her adımı çalışanların yararına olacak şekilde attıklarını belirterek şunları söyledi. “Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde bilfiil çalışan personele, koruyucu gıda yardımı verilmesini sağladık. TRT’de devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06:00 nöbetine gelen personele, sabah kahvaltısı verilmesini sağladık. PTT’de görev yapan başdağıtıcı ve dağıtıcılara toplu taşıma kartı verilmesini sağladık. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde başdağıtıcı ve dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getirenlere aylık ilave 70 TL ücret ödenmesini sağladık.”

Ayrıca Genel Başkan Ömer Budak, programın ardından, Montaj, Merkez Haberler, Yurt Haberler, Diş Haberler, TRT Spor, Ulaştırma, Prodüksiyon servislerini ve Görsel Sanatlar Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışanlarla görüştü. Görüşmede çalışanların sıkıntıları dinlenilerek, görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

GENEL BAŞKAN ÖMER BUDAK’IN TRT HABER’DEKİ DEĞERLENDİRMELERİ: