Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Dernek’inden Sendikamıza Ziyaret

11.05.2017 17:46

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Dernek’inden Sendikamıza Ziyaret

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Maher Chawich sendikamızı ziyaret ederek, Genel Başkanımız Ömer Budak ile makamında görüştü. Chawich, Genel Başkanımız Budak’ dan İsrail'in hapishanelerinde işkence gören aralarında çocukların, kadınların, milletvekillerin ve hastalarında bulunduğu 7 bin Filistinli mahkumun kurtarılması için yardım istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkanımız Ömer Budak, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduklarını vurgulayarak, Siyonist İsrail'in zulümlerine asla sessiz kalmadıklarını, kalmayacaklarını söyledi. Budak, İsrail hapishanelerinde suçsuz günahsız olmalarına rağmen işkence gören bütün Filistinlilerin özgürlüklerine kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kendisini kabul eden Genel Başkanımız Ömer Budak’a teşekkür eden Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Maher Chawich, İsrail'in hapishanelerinde işkence gören aralarında çocukların, kadınların, milletvekillerin ve hastalarında bulunduğu 7 bin Filistinlinin tutsak bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu esirler, Filistin halkının mücadelesindeki rolleri yüzünden, işgalci İsrail tarafından hapisle cezalandırılmaktadır. Filistinli esirler, hapishane yönetiminden sağlıklarının güvence altına alınmasını, eğitim ve akrabalarıyla görüşebilme talebinde bulundular. Fakat uluslararası hukukun esir ve tutsaklara tanıdığı bu hakları işgalci İsrail mahkumlara vermedi. Hapishanelerde 10 yıldan fazla tutulan mahkumlar var. Esirlerin birçoğu kronik hastalıklara yakalanmış durumda. Hapishanelerde yakalandıkları hastalıklar yüzünden birçok insan hayatını kaybetti.”

Filistinli esirlerin daha önceki yıllarda yaptıkları açlık grevi mücadeleleriyle elde ettikleri eğitim haklarının tekrar men edildiğini belirten Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Maher Chawich, “Bu ve benzeri insanlık dışı uygulamaların sonlandırılması için kahraman kardeşlerimizin ölümü göze alarak greve başlamışlardır. Türkiye’deki Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği olarak, Filistinli esir kardeşlerimizin onur mücadelelerini yakından takip ediyor ve hayatlarından endişe ediyoruz. Kardeşlerimizin onurlu mücadelelerinde, yalnız bırakıp ölüme terk edemeyiz. Bu yüzden, her zaman insanlık ve insan haklarından yana duruş sergileyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve aziz Türk milletinden, esir kardeşlerimizin meşru taleplerini desteklemelerini istirham ediyoruz. Ölüm haberleri almadan harekete geçilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR