ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ ZİYARET EDİLDİ

01.08.2015 20:31

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ ZİYARET EDİLDİ

Sendikamız Genel Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarete Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu, Genel Sekreterimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Mali Sekreterimiz Ömer Budak, Genel Mevzuat Sekreterimiz Mevlüt Burgaç, Ankara Şube Başkanımız Ünal Özdemir, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Başkanımız Aytemur Yıldır ve TRT Şube Başkanımız Yakup Özmen katıldı.

 

Sendikal çalışmalarımız hakkında Bakan Yıldız’a bilgi veren Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu, Haberleşme iş kolunda çalışan personellerimizin sıkıntılarını dile getirdi.
 

 

Stratejik bakımdan Türkiye’nin enerji arzında üstlendiği fonksiyonel görevler konusunda Yıldız ve Gülcüoğlu görüş alışverişinde bulundu.
Hizmet Kolu toplu sözleşmesinin sendikalar kanuna eklenmesi hususunda Sayın Bakan Yıldız’dan destek istendi.

 

Gülcüoğlu, Kasım ayında yayınlanan YPK Kararı ve 666 Sayılı Eşit İşe Eşit Ücret ile ilgili KHK’dan yararlanamayan PTT Kurumunda çalışan sözleşmeli personel için ek YPK Kararı çıkarılarak bu Kanundan yararlandırılmaları ve  PTT Genel Müdürlüğünde idareci olarak çalışıp da 666 sayılı KHK kapsamına alınmayan idarecilerin, bu kayıplarının giderilmesi için bu yeni Kanuna  dahil edilmelerini istedi.

 

Öte yandan, TRT’de görev yapan sayıları 831’i bulan sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçirilmesi ve özlük haklarının yeniden tanzim edilmesi konusunda destek beklediklerini söyledi.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız PTT ‘ de çalışan idareci ve diğer grupların ücret düzenlemeleriyle ilgili konuyu Maliye Bakanlığına taşıyacağını, TRT’de kadro bekleyen çalışanların ise özlük haklarının bugün ki kadrolu çalışanların seviyesine çekilerek kadro kapsamına alınması konusunu ise Sayın Başbakana ileteceğini ifade etti.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR