En Büyük Hazinemiz Gençliğimizdir

19.05.2017 11:25

En Büyük Hazinemiz Gençliğimizdir

Memur-Sen ailesi olarak, bu ilkeler doğrultusunda istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimizi ve medeniyet değerlerimizi sahip çıkacak iradeyi her zemin ve şartta gösterme gayretiyle faaliyetlerimizi südrüyoruz.

Cumhuriyetimizin 100 yılında, tarihi derinliği ve gelecek perspektifiyle, küresel gelişmeleri de göz önünde bulundurarak yeniden Büyük Türkiye idealini, gençlikle buluşturup, Türkiye’nin tarihi coğrafyasını aşan ve mazlumlara el uzatan bir ülke olması için, emeğimizi ve terimizi akıtıyoruz.

Evet… Milletlerin ve toplumlar, tarihi köklerini ve gelecek tasavvurlarını bir noktada birleştirip, varoluşlarını ortaya koyarlar. Büyük Türkiye idealinin de ancak tarihimizi bir bütün olarak görerek gerçekleşebileceğine inanıyoruz.

Türkiye tam da bu kavşaktadır. Kendi inanç değerleriyle yoğrulmuş tarihi derinliği ve yine bu tarihi derinlikle zihnini buluşturacak gençliğiyle, küresel ölçekteki büyük değişimlerin arefesinde, güçlü Türkiye, öncü medeniyet misyonunu yerine getirmek için büyük bir sermayeye sahiptir. Yeter ki sebat edelim.

Kendine güvenen, kendi değerlerinden hareketle yeniyi üreten bir gençlik, ülkemizin ve milletimizin geleceğe doğru en büyük teminatıdır. Eğitimden siyasete, ilimden sanata kadar bu ilke doğrultusunda hareket ederek, Türkiye’nin gelecek misyonuna uygun bir gençliğin yetiştirilmesi, siyasetin ve sivil toplumun birinci görevidir.

Bu duygularla, istiklalimizi mühürleyen başta Mustafa Kemal olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.