"E- Alışveriş Yaparken Empati Yap"

14.04.2020 18:12

"E- Alışveriş Yaparken Empati Yap"

İlk olarak postaların dağıtım merkezi olan Ankara Yenimahalle’de bulunan PTT Başmüdürlüğü’nde konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, PTT çalışanlarının bu zor dönemde yapan bir mesai içinde olduğunu ve zor şartlar altında çalıştığını ifade ederek “Ülkemizde salgın nedeniyle pek çok alanda hizmetler yavaşlamış durumda. Ancak bazı sektörlerde hayatın bir şekilde devam edebilmesi için emek harcanıyor. PTT emekçileri de bugünlerde yoğun bir gayretle hayatı sürdürmenin mücadelesini veriyorlar. Özellikle vatandaşlara maske dağıtımı yaparak salgınla mücadelede önemli bir görevi yerine getiriyorlar” diye konuştu.

Yalçın, PTT çalışanlarına destek olmak ve zor günlerde gösterdikleri çaba noktasında farkındalık oluşturmak amacıyla maske dağıtımında yer almak istediklerini belirterek “Bugün, PTT emekçisi arkadaşlarımıza yardımcı olmak, onların yüklerini paylaşmak, işlerinin ne kadar zor olduğuna dair hissiyatı paylaşmak, farkındalık oluşturmak için beraber maske dağıtımına çıkıyoruz. Memur-Sen teşkilatımızdan arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın evlerine giderek onlara maske ulaştıracağız ve az da olsa bu emeğin ortağı olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yalçın’dan “İnternet Alışverişlerinizi Erteleyin” Çağrısı

Başta PTT dağıtıcıları olmak üzere kargo taşıyıcılarının bugünlerde artan iş yüküne dikkat çeken Yalçın, “PTT ve özel taşımacılık şirketlerindeki dağıtıcı arkadaşlarımız bugünlerde yoğun ve yorucu bir mesai içindeler. Vatandaşlarımız, sosyal mesafeyi korumak ve izolasyonu sağlamak amacıyla alışveriş yapmıyorlar ya da bu imkanı bulamıyorlar. Bu nedenle zor zamanlarda internet alışveriş trafiği her zamankinden daha fazla artmış durumda. İnternetten sipariş edilen ürünlerin adreslere ulaştırılması konusunda PTT dağıtıcıları, kuryeler ve kargo çalışanları yoğun bir mesai harcıyorlar ve gerçekten her zamankinden daha yorucu bir tempo içindeler” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlara acil olmayan alışverişlerin daha sonraya ertelenmesi çağrısında bulunan Yalçın, “Bu süreçte zaten zor olan hayatı birbirimize daha fazla zorlaştırmama gibi sorumluluğumuz ve kolaylaştırma gibi bir ödevimiz var. Gerek PTT gerekse özel şirketlerde çalışan emekçilerin hem daha fazla iş yüklerini arttırmamak hem de onların da sosyal mesafelerini korumaya yardımcı olabilmek için vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; acil olmayan, daha sonra da yapabileceğiniz alışverişlerinizi lütfen bir süreliğine erteleyin. 'E-alışveriş yapmadan empati yap' diyoruz ve vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz” diye konuştu.

PTT Başmüdürlüğü’nde kısa bir açıklama yaptıktan sonra ise sıra maske dağıtımına geldi. Maske dağıtımında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak başta olmak üzere bazı teşkilat mensupları yer aldı.

Ankara’nın çeşitli mahallelerinde gerçekleştirilen dağıtım ile Ankaralılara ücretsiz maske ulaştırılmış oldu.