Diyanet-Sen’in Olağanüstü Genel Kurulu Gerçekleştirildi

15.07.2020 19:11

Diyanet-Sen’in Olağanüstü Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Diyanet-Sen, Olağanüstü Genel Kurul’unu Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan ve yardımcıları, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkan adayı Mehmet Ali Güldemir, Diyanet-Sen Yönetimi ve Diyanet-Sen delegeleri katıldı.

Olağanüstü Genel Kurulu’un divan başkanlığını ise Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen yaptı.

Kurula katılarak bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılığa yeni bir soluk kazandırma adına Memur-Sen’in Akif İnan tarafından sendikal hayata kazandırıldığına vurgu yaparak, Memur-Sen’in duayen isimlerine bu büyük örgütü Türkiye’ye kazandırmaları sebebiyle teşekkür etti.

Diyanet-Sen’in de bu kapsamda sendikal hayata kazandırıldığını anlatan Yalçın, “Din görevlilerinin sendikası olmaz, ayrıca buna da müsaade edilmez’ sözlerine aldırmadan, örselenmeden yoluna devam eden, ısrarla, inatla yolculuğunu sürdüren ve Diyanet ve Vakıf görevlilerine sendikal hakkı kazandıran, kazanımlar üreten büyük Diyanet-Sen ailesini selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Memur-Sen, Rüşdünü İspat Etmiş Bir Oluşumdur

“Memur-Sen'in milletin karşısında olduğu bir hikâye hiç olmadı” diyen Yalçın, “Ülkemize her zaman katkıda bulunduk. Ülkemizin dar zeminlerden çıkmasında rol oynadık. Memur-Sen ailesi bu anlamda, şimdiye kadarki hikâyesiyle çeyrek asrı geride bırakarak destanlar yazıyor. Memur-Sen, sendikacılığın kitapta yeri var mı tartışmalarının yaşandığı zeminden çıkıp, sendikacılığın kitabını yazan bir başarıya ulaşmıştır. Memur-Sen, rüşdünü ispat etmiş bir oluşumdur ve yeni bir dünya mümkündür anlayışını en iyi şekilde kanıtlamış bir teşkilattır” diye konuştu.

Ayasofya Camii Millete En Büyük Armağanlardan

Ayasofya Müzesi’nin camiye döndürülme düzenlemesinin millete en büyük armağanlardan biri olduğunu ifade eden Yalçın, “Bu anlamda Fatih Sultan Mehmed’in gönlü huzur içindedir ve onun millete emanet ettiği vakfiyesi cami olarak milletin hizmetinde olacaktır. Alınan bu karar nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anadolu Cesareti 15 Temmuz’da Ortak Bilinç Haline Dönüştü

“Önemli günlerden geçiyoruz yarın 15 Temmuz” diyen Yalçın, 15 Temmuz’da milletin başına çorap örmeye çalışanların, okyanus ötesinden aldığı talimatlarla millete kurşun sıkanların 15 Temmuz’da şanlı bir direnişle mağlup edildiğini ifade etti. Anadolu cesaretinin 15 Temmuz’da ortak bir bilinç haline dönüştüğünü belirten Yalçın tarihi günde din görevlilerinin gösterdiği büyük cesaretin millet tarafından açıkça görüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin ağırlıklarından kurtulduğunu vurgulayan Yalçın, Türkiye demokrasisinin korku tünelinden çıkma konusunda büyük mesafe kat ettiğini söyleyerek, “Vesayeti millet üzerinden atma noktasında önemli adımlar atıldı. Türkiye artık yeniden büyük Türkiye iddiasıyla yarına ilişkin ödevlerini konuşuyor. Hakkaniyetli olmayan dünya sisteminin değişmesi ve dönüşmesi için Türkiye, önerileriyle ve teklifleriyle yeni ve daha adil bir dünyanın mümkün olabileceğini deklare ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktutar: Din Görevlilerinin Sorumluluğunu Aynı Hassasiyetle Taşımaya Devam Edeceğiz

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise yaptığı konuşmada Diyanet-Sen olarak ilk günden bugüne, Türkiye’nin ruh yolculuğunun, öze dönüş mücadelesinin başat mihmandarlarından, sarsılmaz paydaşlarından ve kararlı odaklarından biri olduklarını ifade etti.

Bayraktutar, “Kürsülerden, minberlerden daha da ötesi bulunduğu her zemin ve şartta bu toprakların ruhunu hatırlatan, haykıran din görevlisi yiğitlerin inşa ettiği, büyüttüğü, Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük din görevlileri sendikası yaptığı Diyanet-Sen’dir. Diyanet-Sen için aklını yoranlara, ufkunu zorlayanlara, vaktini, birikimini, gençliğini harcayanlara selam olsun. Sendikal geleneğini, sendikacılığın fikri genlerini Hılf-ul Füdul’a atfedenlere, bize fitneden, fesattan, kibir ve riyadan uzak bir mücadeleyi emanet edenlere selam olsun” diye konuştu.

“Yol yürüyenindir” diyen Bayraktutar, kendilerinin yola çıkma iradesi göstermiş bir topluluk olduklarını belirterek sendikal düzlemde emeği ve adaleti merkeze koyarak yürürken bu hareketin tüm dünyaya yayılması noktasında da çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bayraktutar şöyle devam etti: “Bize yürümek düşüyor. Bize mücadele etmek düşüyor. Bize, tevhid ilkesi mucibince bir olup, birlik olup hep beraber yeni fetihlere, yeni ufuklara yürümek düşüyor. Yürümek er işidir. Cehdle yürümek yürek ister. İşte dünden bugüne yürüdüğümüz kardeşlerimle, bu salonda bulunan yürekli kadrolarla çalışmanın şerefini yaşadım her zaman. ”

Diyanet-Sen Olağanüstü Genel Kurul seçimleri sonucu yeni Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimi şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan: Mehmet Ali Güldemir

Genel Başkan Yardımcısı (Genel Sekreter):Hacibey Özkan

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanmadan Sorumlu):Neslibey Özkan

Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşlerden Sorumlu): Ali Yıldız

Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişimden Sorumlu):Cebrail Yakışır

Genel Başkan Yardımcısı (Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu):Mehmet Yaman

Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu): Ali Güzeldal