Bölgesel Başkanları Kurulu Toplantıları Diyarbakır’da Devam Etti

05.03.2021 09:09

Bölgesel Başkanları Kurulu Toplantıları Diyarbakır’da Devam Etti

Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantıları beşinci toplantısı Diyarbakır’da yoğun katılımla yapıldı. Üyeler ve hizmet kolu çalışanlarının haklarının geliştirilmesi yönünde yapılan toplantıda katılım sağlayan Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve teşkilat üyeleri fikir alışverişinde bulundular.

Diyarbakır’da yapılan Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Receğ Dağtekin, Evren Akpınar, Diyarbakır Şube Başkanı Ünal Tekin, Elazığ Şube Başkanı Süleyman Topuzoğlu, Şanlıurfa Şube Başkanı Mithat Özgültekin, Adıyaman İl Başkanı Mevlana Polat, Batman İl Başkanı İsmail Turgut, Bingöl İl Başkanı Cengiz Köse, Bitlis İl Başkanı Nafiz Karakuzu, Hakkari İl Başkanı Selim Yıldırım, Malatya İl Başkanı Aydın Yünkül, Mardin İl Başkanı Sibel Karaboğa, Muş İl Başkanı Sinan Karakaya, Siirt İl Başkanı Hüsamettin Elçi, Şırnak İl Başkanı Orhan Zeyrek, Van İl Başkanı Şaban Hazan ve Diyarbakır TRT Başkanı Hamza Çelik katıldı.

Toplantıda Şube ve il Başkanları sorumlu oldukları illerde yürüttükleri çalışmalar üzerine bilgiler verdiler. Yaşanan sorunları ve aksaklıkları aktaran Şube ve İl Başkanları, çözümü konusunda görüşlerini aktardılar. Çalışanlardan gelen talep ve beklentilerin değerlendirildiği toplantıda ayrıca konu üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Birlik Haber-Sen olarak yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Ömer Budak, başta PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü ile sürekli ve kesintisiz iletişim halinde olduklarının altını çizdi. Son dönemde önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Genel Başkan Ömer Budak, üyeler ve hizmet kolu çalışanlarının fayda ve menfaatleri için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, PTT A.Ş.’nin ve bu çatı altında görev yapmakta olan her bir çalışanın takdire şayan bir çalışma sergilediklerini vurguladı. Çalışanların hakları konusunda PTT A.Ş.’nin kuruluşundan beri yaşanmamış bir olayın vuku bulduğunun altını çizen Genel Başkan Budak, Birlik Haber-Sen sayesinde ödenen 2.000 TL ilave ücretin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Birlik Haber-Sen olarak yine son dönemde hukuki yollarla elde edilen kazanımlara dikkat çeken Genel Başkan Budak, her alanda çalışanların hakları gözetmek adına mücadele ettiklerini ifade etti. Kazanılan davalarla birlikte Mali Sorumluluk Tazminatları ve İHS’li personelin ücret artışlarından yararlanamama cezası konularında yürütmeyi durdurma kararının yerinde bir karar olduğunu dile getiren Ömer Budak, verdikleri mücadele sonucunda her olumlu geri dönüşte mutlu olduklarını vurguladı.

Yakın zamanda yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine dikkat çeken Budak, Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak 5. Dönem Toplu Sözleşmeye imza atmayarak kamu görevlilerini mahkum bırakıldığı ücret politikasını onaylamadıklarını yeniden vurguladı. Gelecek olan Toplu Sözleşme dönemine ilişkin çalışmaların başladığını aktaran Genel Başkan Ömer Budak, önlerinde önemli bir sürecin olduğunu belirterek kamu görevlilerini rahatlatacak kazanımlar arzuladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin 81 ilinde, 94 Şube, İl ve kurum temsilciliği, yüzlerce temsilci ile güçlü bir aile olduklarını belirten Ömer Budak, Birlik Haber-Sen çatısı altında tüm güçlüklere rağmen omuz omuza mücadele ettiklerini dile getirdi. Çalışmaları ve verdikleri emek için tüm teşkilat üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Budak, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantıya katılımından dolayı Şube ve İl Başkanlarına hizmetlerinden ötürü Genel Başkan Ömer Budak tarafından hizmet plaketi takdim edildi. Aile fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.