Birlik Haber-Sen’in Başkent Temsilcileri Bir Arada Geldi

13.09.2019 22:43

Birlik Haber-Sen’in Başkent Temsilcileri Bir Arada Geldi

Toplantıda, 5. Dönem Toplu Sözleşme süreci, sonuçları ve çalışma hayatı başta olmak üzere birçok konu üzerinde duruldu.

Yakın zamanda yapılan ve mutabakatsızla sonuçlanan Toplu Sözleşme sürecini değerlendiren Genel Başkan Ömer Budak, sürece ilişkin ayrıntıları katılımcılara aktardı. Sunulan teklifleri anlatan Budak, zam oranlarından başlayarak Kamu İşveren Heyeti’ne verilen teklif maddelerini açıkladı.

Kamu İşveren Heyeti tarafından yapılan tekliflerin yetersizliğine dikkat çeken Genel Başkan Ömer Budak, tekliflerin yetersizliğini masayı terk ederek ortaya koyduklarını ifade etti. Süreç boyunca gerek Memur-Sen gerekse İşveren Heyetiyle yapılan toplantıların detaylarını aktaran Budak; “Bizler Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak sunulan yetersiz zam teklifleri asla kabul etmeyeceğimizi beyan ettik.” dedi.

Gerçekleşen olumsuzluklara rağmen ortaya koyulan eylem kararını ve verilen mücadeleyi anlatan Ömer Budak; “Bizler masada çaba sarf ederken ve mücadele verirken, kendilerini sendika olarak tanımlayan fakat çalışanların menfaatlerini düşünmeyen kurum ve kuruluşlar maalesef taşın altına ellerini koymadılar. Çalışmak ve ortaya emek koymak yerine kendilerine Memur-Sen’i ve Birlik Haber-Sen’i eleştirmekten başta amaç edinemeyen kuruluşlar süreç boyunca asıl misyonlarını ortaya koymuşlardır.”

Kamu İşveren Heyeti’nin yaptığı teklifleri kabul etmemelerinin gerekçelerini aktaran Genel Başkan Ömer Budak, ortaya konulan her çalışmada başta hizmet kolu olmak üzere kamu görevlerinin menfaatleri gözettiklerini söyledi. 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başından sonuna kadar doğru ve dik duruşlarından taviz vermedikleri söyleyen Budak, bundan sonrada kamu görevlilerinin menfaatine olmayan hiçbir çalışmanın ve projenin altına imza atmayacaklarını vurguladı.

Memur-Sen Kamu Görevlileri Sendikacılığında Bir Markadır

Memur-Sen’in kuruluşundan bu yana kamu görevlileri sendikacılığında bir marka olduğunun altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de sendikacılık alanında yaşanan ilerlemede Memur-Sen’in önemini aktardı. Ali Yalçın; “Türkiye’de 5 Toplu Sözleşme gerçekleştirmiş, alanında en fazla tecrübesi olan, kamu görevlileri sendikacılığında tarihi değiştiren ve tarih yazan bir sivil toplum örgütüyüz.” diyerek Memur-Sen Konfederasyonu’nun gücünü ve büyüklüğünü anlattı.

Toplu Sözleşme sürecinin işleyici hakkında bilgilendirmelerde bulunan Genel Başkan Ali Yalçın; “Bir Toplu Sözleşme sürecinde mutabakat kadar mutabakatsızlık da doğaldır. Süreç doğru işler, yapılan teklifler rasyonel olursa uzlaşma olur, gelen teklif malul olur ve kamu görevlilerinin refahını artırmazsa da uzlaşmazlık olur.”

Kamu görevlilerinin temsilcisi olan Memur-Sen’in süreç boyunca dik duruşundan taviz vermediğinin altını çizen Yalçın, çalışanlarımız adına vicdanların el vermediği hiçbir şeyin altına imza atmadıklarını ve atmayacaklarını vurguladı.

Süreç boyunca masanın düzgün işlemesi ve kamu görevlilerinin süreçten kazanımlarla ayrılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getiren Genel Başkan Yalçın, yapılan %14’lük teklifin ne kamu görevlileri adına ne de Memur-Sen adına kabul edilir bir yanının olmadığını söyledi. Gelecek olan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine hazırlıklarına durmaksızın devam edeceklerin altını çizen Yalçın, Memur-Sen ile birlikte önemli bir yol kat eden kamu sendikacılığının bundan sonra ki dönemlerde de yine Memur-Sen sayesinde büyük adımlar atacağının sözünü verdi.

Toplantı soru cevap bölümü ile devam etti ve aile fotoğrafının ardından son buldu.