Birlik Haber-Sen’den TRT Personeli ile Durum Değerlendirmesi

20.07.2018 18:28

Birlik Haber-Sen’den TRT Personeli ile Durum Değerlendirmesi

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları, Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Muzaffer Boskurt ve Cüneyt Özban, TRT çalışanları ile beraber 703 sayısı KHK (Kanun Hükmünde Kararnameler) ile gelişen kararları değerlendirdiler. Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT çalışanları arasında tedirginlik yaratan kararları değerlendirdiler ve çalışma planını çalışanlarla paylaştılar.

Konuşmasına; toplantının yapılacağı yer konusunda açıklama getirerek başlayan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, ısrarla bu toplantının altında art niyet arayanları uyardı. Budak: “Bizlerin hiçbir yönetimle ve yönetim şekliyle alakamız ve problemimiz olamaz. Şahıslarla ilgili ve yöneticilerle ilgili de yoktur. Tek derdimiz burada çalışan mağdur ediliyor ise Genel Yetkili Sendika ve Birlik Haber-Sen Genel Merkezi olarak bu mağduriyetin önlenmesini sağlamaya çalışmaktır. Bu bir hak arayışıdır, bu bir hak mücadelesidir.” diye konuştu.

Çalışanların Tedirginliğini ve Tereddütleri Genel Müdür Yardımcısı Urgun’a iletildi

Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ile görüştüklerini ifade eden ve açıklamalarda bulunan Genel Başkan Budak, çalışanların tedirginliğini ve tereddütlerini aktardığını söyledi. Şu anda kurumda ciddi anlamda kirli bilgi olduğunu ifade eden Budak, önümüzdeki günlerde kurum yöneticilerinin daha doğru ve anlaşılır bilgilendirmeler yapacaklarını söyledi.

Teşvik konusunda açıklamalarda bulunan Budak; “Geçtiğimiz dönemlerde sürekli olarak teşvikin verilmesini istedik. Bunu arkadaşlarımızın emekli olurken de daha mutlu ve rahat bir emeklilik geçirmelerini istediğimiz için talep ettik. Fakat biz emekli olmak istemeyenlerin havuza gönderilmesi veya emekli olmak istemeyenlerin havuza gönderilmesi gibi taleplerimiz asla olmadı. Bugüne kadar da böyle bir düşünce içinde olmadık ve olmayacağız.” dedi.

Havuz, İstihdam fazlası personel ve bölgelerin kapatılması söylemlerinden bu güne kadar bilgilerinin olmadığının altını çizen Budak, bu düşünceleri desteklemediklerini söyledi. Budak: “Bizim başlıca talebimiz özellikle İstihdam Fazlası Personel ibaresinde yer alan personelin kim olduğudur. Bu personel neye göre ve hangi kriterler üzerinden belirlenecektir? Bu kriterlerin içinde neler var? Bu konunun içi tam olarak doldurulabilmiş değil. Bu yönde bizim TRT yönetiminden talebimiz ve isteğimiz ihtiyaç fazlası personelin kriterlerinin ne olduğunun net olarak belirlenmesidir.”

Budak: “Bir hak mücadelesi verilecekse eğer bu hep birlikte verilecek.”

“Bizim düşüncemiz herkes çalışsın ve üretsin. Çalışan ve üreten bir insanın hakkı, emeği yeniyor ise biz o insanın sonuna kadar arkasındayız.” diyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı, personelden de bu süreçte destek beklediklerini ve çalışanlarında kendileriyle birlikte omuz omuza çalışması gerektiğini vurguladı. Budak; “Kişi kendi hakkını korumaz ise eğer, hiçbir sivil toplum örgütü onun haklarını koruyamaz. Bir hak mücadelesi verilecekse eğer bu hep birlikte verilecek olan bir mücadeledir.”

Birlik Haber-Sen’in ilerleyen günlerde şubeden ve çalışanlardan oluşan bir heyetle beraber yönetime çıkmayı plandıklarını dile getiren Budak,  hukukçularla bir araya gelerek konuyu istişare etiklerinin de vurgusunu yaptı. Yapılan çalışmalarla birlikte ilerleyen günlerde daha sağlıklı bilgi akışı sağlayacağını belirten Budak, çalışanlara bir ricada bulundu. Budak: “Emeklilik ve istihdam fazlası personel konuları başta olmak üzere tüm sorularınızı, sıkıntılarınızı ve problemlerinizi kurumun sizlerle paylaştığı ‘Değişim Ofisi’ mail adresine ve [email protected] adreslerine mutlaka yazın. Çalışan arkadaşlarımıza gelen baskı, zorlama, yönlendirme ve mobingleri de direk olarak bu mail adresine bildirin.”  

Toplantı TRT çalışanlarından gelen soru ve önerilerin görüşülmesi ile devam etti.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR