Birlik Haber-Sen’den Onur Kızıl’a Destek Eylemi

22.06.2020 16:15

Birlik Haber-Sen’den Onur Kızıl’a Destek Eylemi

Birlik Haber Sen ve PTT A.Ş. çalışanları teslimat sırasında saldırıya uğradığı kişi tarafından kulağı ısırılarak koparılan Dağıtıcı Onur Kızıl için bir araya geldiler ve olaya tepki gösterdiler. Memur-Sen’e bağlı Birlik-Haber-Sen Karaman İl Temsilciliği üyesi PTT çalışanları, saldırganları alkışla ve sloganlarla protesto ettiler.

Eylem Neticeleri Gösterdi

Karaman İl Temsilciliği ve PTT A.Ş. çalışanlarının gerçekleştirdikleri eylem önemli bir etki yarattı. Korkunç saldırıyı gerçekleştiren şahıs ilk gözaltının ardından serbest bırakılmış ve elini kolunu sallayarak evine dönmüştü. Birlik Haber-Sen Genel Merkezi ve PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten’in de olaya müdahil olmasının ardından serbest bırakılan saldırgan yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

"Olayın Yasal Takipçisi Olacağız"

Birlik-Haber-Sen Karaman İl Temsilcisi Mustafa Şentürkoğlu, saldırıya uğrayan Kızıl’ın görevini kurallara uygun yapmak isterken darp edildiğini, konunun Genel Merkezimiz aracılığı ile takipçisi olacaklarını söyledi ve şöyle konuştu: “Vatandaşa hizmet etmenin, görevini dürüstçe ve layıkıyla yerine getirmenin karşılığı bu mu olmalı? İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde çoğu memurumuz dönüşümlü çalışırken, postacılarımız daha yoğun bir şekilde yaz, kış demeden kapı kapı dolaşarak, hiç yüksünmeden gözlediğimiz haberleri ayağımıza kadar getiren cefalı bir mesleğin neferlerdir. Postacı, bazen hasret yüklü mektupları bize ulaştıran bir müjdeci, bazen hüzün dolu haberleri paylaştığımız bir dert ortağı olur bizim için. Taşıdığı zarfın içinde ne olduğunu bilmeden sevince ya da kedere ortak olan postacılarımız hak ettiği vefayı vatandaşlarımızdan göremezken aksine hizmet ettiği vatandaşların tehdit, küfür ve kötü muamelelerine maruz kalmaktadır.

Bu tutum böyle devam ettikçe bu olay ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır ama biz Birlik Haber Sen olarak arkadaşımızın uğradığı insanlık dışı saldırıya sessiz kalmayıp, bu gidişata artık bir ‘dur’ demek istiyoruz. Yaşanan olayın yasal takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu süreçte her türlü platformda arkadaşımızın yanında olacağız ve hakkını arayacağız. Biz Birlik Haber Sen olarak, meslektaşlarım ve hizmet etmekten şeref duyduğumuz kıymetli vatandaşlarımız adına bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.”