Birlik Haber-Sen’den Demokrasi Şöleni

05.11.2018 15:29

Birlik Haber-Sen’den Demokrasi Şöleni

26 yıl önce merhum kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın kurduğu ve geleceğe devrettiği bayrağı hizmet aşkı ile taşımaya devam eden Birlik Haber-Sen ailesi olarak; Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda 7. yıldır kesintisiz “Genel Yetkili Sendika” unvanıyla sahada ter dökmeye devam ediyoruz. “Dünya üzerinde Allah’a kulluktan daha büyük bir mekân, Allah’ın rızasını gözeterek insana hizmet etmekten daha büyük bir onur yoktur.” gayesi ile her geçen gün güçlenmeye, güçlenirken büyümeye devam eden Birlik Haber-Sen, 26 yıldır süren hizmet sevdasında mühim bir gün daha yaşadı.

Birlik Haber-Sen Genel Merkezi olarak verilen kararla; Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda bu zamana kadar uygulanmamış bir deneyime imza attık ve 23 şubeden oluşan kongre seçimlerini tüm yurtta aynı gün ve aynı saatle eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Özgür seçim ve eşitliğin daim olması temennisiyle giriştiğimiz bu kararımızla, daha demokratik bir seçim ortamı oluşturarak 03.11.2018 tarihinde saat 10:00’da tüm yurtta aynı anda şube genel kurullarımızı gerçekleştirdik ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz.

1992 yılından beri ilkeli sendikacılığı şiar edinmiş, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini için ter döken Birlik Haber-Sen, sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği bilinç ve sorumluluk ile her zaman her alanda mazlumlara el uzatmış, haksızlığın ise karşısında sonuna kadar durmuştur. Bu düşünce ile hareket eden 23 şubeden oluşan teşkilatımızın yurdun dört bir yanında aynı anda gerçekleştirilen şube kongrelerini gerçek bir demokrasi şöleniyle sonuçlandır.

Şube genel kurullarının ardından açıklamalarda bulunan Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Ömer Budak; “Yurdumuzun dört bir yanında eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz şube seçimlerimizin başta Memur-Sen’imize, Birlik Haber-Sen’imize, hizmet kolumuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ederim. Yapılan şube seçimlerini önde tamamlayan arkadaşlarımı tebrik eder, görevi devreden yol arkadaşlarıma da bugüne kadar sendikamıza vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.”

Birlik Haber-Sen ailesi olarak bizler; Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki, kamu görevlilerinin ve ailelerinin, sosyal, özlük, ekonomik, kültürel haklarının muhafaza edilmesi, geliştirilmesi, olası mağduriyetlerin önlenmesi ve giderilmesi gibi konuları kendimize görev bildik, amaç edindik; bu yolda ter dökmeye de devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Bu vesile ile tüm Türkiye’de yapılan şube genel kurulu seçimlerimizin başta Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen ve yol arkadaşlarımız olmak üzere, tüm Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki kamu görevlilerine hayırlar getirmesini diliyoruz.