Birlik Haber-Sen’den Afrin’ deki Mehmetçiğe Destek

23.02.2018 12:45

Birlik Haber-Sen’den Afrin’ deki Mehmetçiğe Destek

PTT A.Ş. Ankara Başmüdürlüğü ve Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, PTT A.Ş. Ankara Başmüdürü İsmail Çizikçi, Ankara 17 Nolu Şube Başkanımız Evren Akpınar, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara 4 Nolu Şube Başkanımız Ali Yaz, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT A.Ş. Ankara Başmüdürlüğü Birim Müdürleri ve çok sayıda postacı katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Genel Başkanımız Ömer Budak, " Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak diyoruz ki, milli ve yerli olan, memleketin hayrına ve milletin menfaatine olan, Allah'ın rızasına uygun olan her şeyin yanındayız." dedi.

Budak, Türkiye'nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik "bitirici darbe" hamlesini, "savaş" olarak göstermeye çalışanların olduğunu dile getirdi.

"Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkeler, Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını, "sivil hassasiyeti" ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var" ifadelerini kullanan Budak, şunları söyledi:

"Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki, küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak diyoruz ki, milli ve yerli olan, memleketin hayrına ve milletin menfaatine olan, Allah'ın rızasına uygun olan her şeyin yanındayız. Ülkemizde, 'Afrin'de ne işleri var' diyen emperyalist uşakları var. Dün Yemen'de, Galiçya'da ne işimiz varsa, Çanakkale'de, Kafkasya'da ne işimiz varsa, bugün Afrin'de de aynı ruh ve aynı karakterlerle varız. Ankara'nın, Diyarbakır'ın ve milletimizin güvenliği için oradayız."

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, “DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.  Afrin’de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir.” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istediklerine vurgu yapan Budak, şunları söyledi: “Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki; emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir. Biz barış istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; “Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor”. Tam da bu yüzden Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de “Allah yardımcınız olsun” diyoruz.  Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz.”

Konuşmanın ardından Mehmetçik için dua edildi.