Birlik Haber-Sen Voc-Test Merkezi Projesi İkinci Semineri İstanbul’da Düzenlendi

11.09.2021 22:04

Birlik Haber-Sen Voc-Test Merkezi Projesi İkinci Semineri İstanbul’da Düzenlendi

Voc-Test Merkezi projesinin İstanbul’da düzenlenen ikinci seminerine, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar, Selçuk Erdem, Recep Dağtekin ve Cengiz Şişman’ın yanı sıra çok sayıda misafir katıldı.

Konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek başlayan Genel Başkan Ömer Budak, projenin detayları hakkında bilgiler paylaştı.  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, sözleşme makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olduğunu aktaran Genel Başkan Budak, programın operasyon faydalanıcısının Mesleki Yeterlilik Kurumu olduğunu ve Birlik Haber-Sen VOC-Test Merkezleri III Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 23 kurumdan biri olmayı başardıklarının altını çizdi.

Projenin hedeflerini ve özel hedeflerini sıralayan Budak; “Sektördeki istihdam ve eğitim arasındaki bağlantıyı destekleyerek ve Avrupa Yeterliliklerin Çerçevesinin Türk Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olmasını sağlayarak bilgi teknolojileri sektöründeki nitelikli ve sertifikalı iş gücünün artırılmasıdır. İş gücü niteliklerini geliştirmek için bilişim teknolojilerindeki ulusal mesleki standartlarının ve yeterliliklerin revize edilmesi önceliklerimizden biridir. Bilişim teknolojileri sektöründe, uygun, şeffaf ve kalite güvenceli sınav sistemine olanak sağlamak ve etkin, sürdürülebilir ve güvenilir Ulusal Yeterlilik Sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla Meslek Standartları Geliştirme Mesleki Bilgi ve Beceri Test ve Belgelendirme Merkezi (VOC-Test Merkezi)’nin kurulmasıdır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Genel Başkan Ömer Budak’ın ardından, “Değişim, Dijital Dönüşüm ve Dijital Sürdürebilirlik” üzerine sunum gerçekleştirildi. Konunun ayrıntılarının değerlendirildiği sunumda, bilişim sektörünün gelişimi ve başlıklarının sektörel karşılıkları da konuşuldu.

Toplantı katılımcılardan gelen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.