Birlik Haber-Sen İşyeri Temsilcileri İstanbul ve Kocaeli’nde Buluştular

13.09.2021 10:51

Birlik Haber-Sen İşyeri Temsilcileri İstanbul ve Kocaeli’nde Buluştular

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar, Recep Dağtekin, Selçuk Erdem ve Cengiz Şişman, İstanbul ve Kocaeli’nde İşyeri Temsilcileriyle bir araya geldiler.

İlk Toplantılarını İstanbul’da gerçekleştiren Birlik Haber-Sen Heyeti, Şube İl Başkanları ve Temsilcilerin yoğun katılımıyla karşılaştı. Birlik Haber-Sen Yönetiminin yanı sıra toplantıya İstanbul 15 Nolu Şube Başkanı Ercan Gökal, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Üce, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil İbrahim Derim, İstanbul TRT Temsilcisi Gürcan İşyapan ve çok sayıda işyeri temsilcisi katıldı.

İstanbul ziyaretinin ardından Kocaeli’ne geçen heyet, burada toplantılarına devam ettiler. Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, Sakarya İl Başkanımız Arif Alparslan, Yalova Ahmet Esen, Düzce Selim Köseer, Bilecik İl Başkanımız Handan Türkmen ve yine işyeri temsilcilerinin yoğun katılımına ile yapıldı.

6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle yapılan toplantılarda Birlik Haber-Sen’in yaşadığı süreç değerlendirildi ve elde edilen kazanımlar paylaşıldı. Konu üzerine değerlendirmede bulunan Genel Başkan Ömer Budak, zorlu süreci başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

İki yıl için toplamda elde edilen %26’lık zammın yanı sıra yeni kazanımların ve geliştirilen kazanımlarla birlikte önemli rakamlara imza attıklarını dile getiren Genel Başkan Budak. hizmet kolu kazanımlarıyla birlikte kümülatif rakamlar da göz önüne alındığında, çalışanlar için elde edilen en düşük zam oranının iki yıl için %38’in üzerinde olduğunu aktardı. Önemli bir süreç geçirdiklerini ifade eden Budak, bu rakamların bu zamana kadar kamu çalışanları adına yapılmış en kapsamlı ve en değerli zam oranları olduğunu söyledi.

Toplantılar gelen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.