Birlik Haber-Sen İşyeri Temsilcileri Ankara’da Buluştu

09.09.2021 17:33

Birlik Haber-Sen İşyeri Temsilcileri Ankara’da Buluştu

Toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar ve Recep Dağtekin’in yanı sıra Şube Başkanları, Kurum ve İşyeri Temsilcileri katıldı.

Birlik Haber-Sen olarak çalışmalarından bahseden Genel Başkan Ömer Budak, 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecini değerlendirdi. Mutabakatla sonuçlanan Toplu Sözleşme sürecini, aşamalarını ayrıntılarıyla değerlendiren Genel Başkan Budak, anlaşma sürecinde yaşanılanları ve sonuca ulaşma konusunda verilen mücadelelerden bahsetti.

Elde edilen kazanımlar üzerine bir sunum gerçekleştiren Genel Başkan Ömer Budak, kazanım maddelerini tek tek açıkladı. Elde edilen kazanımların hizmet kolu ve kamu görevlilerinin tarihinde ulaşılmış en büyük zam maddeleri olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Budak, her kurum için ayrı ayrı önemli maddelere imza attıklarını ifade etti.

Kazanım maddelerinden yararlanacak kişi sayılarını, elde edilen artış oranları ve ücret olarak karşılıklarını sunumunda anlatan Genel Başkan Budak, maddeler üzerinde anlaşılması güç, tüm noktaları açıklık getirdi.

Toplantı işyeri temsilcilerinden gelen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.