Birlik Haber-Sen Heyeti BTK’yı Ziyaret Etti

05.12.2018 17:03

Birlik Haber-Sen Heyeti BTK’yı Ziyaret Etti

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu (BTK) ziyaret ettiler. Birlik Haber-Sen BTK Başkanı Neşet Decdeli ve Başkan Yardımcısı Cengiz Eken ile sendika odasında bir araya gelen Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri çalışmalar hakkında bilgi alarak, istişarelerde bulundular.

Görüşmenin ardından BTK Toplantı Salonu’nda çalışanlarla bir araya gelen Birlik Haber-Sen Heyeti, üyelerin sorularını yanıtladılar ve gelen talepleri dinlediler. Konuşmasına Birlik Haber-Sen’in ve Memur-Sen’in merhum kurucusu Mehmet Akif İnan’ı tanıtarak başlayan Genel Başkan Budak, kuruluşundan bu güne güçlü adımlarla büyüyen Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’i anlattı. Budak: “Mehmet Akif İnan, çağında bir şey yaptı: Zamanın ona yüklediği mükellefiyetin farkında olarak altmış yıllık ömründe, kalemiyle, kelamıyla, var gücüyle bir mücadelenin içerisinde oldu. Şiir yazdı, makaleler neşretti, dergiler çıkardı, yayıncılık yaptı, öğretmenlik yaptı, sendikacılık yaptı; bütün bu uğraşılarla hep aynı istikamete doğru, hep aynı hedefe ulaşmak için yürüdü. Hak yolunda, hayrı inşa, şerri imha gayreti güttü. Sendikal mücadeleye soyundu; iyiye, güzele, doğruya yönelmiş insanları bir araya getirdi, birlikten neş’et eden güçle hak-hukuk mücadelesini ateşledi, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının sivil sigortası bir örgütlenmeyi ortaya çıkardı. Mehmet Akif İnan’ın teorisini pratiğe yansıttığı, fikri mücadelesini alanlara taşıdığı Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen, Mehmet Akif İnan’ın en büyük eseridir.” dedi.

Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’in kuruluşundan bu yana Kamu Görevlilerinin haklarını savunmak amacıyla girişilen mücadeleleri aktaran Ömer Budak, 1 Milyon üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olmalarının haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur-Sen’in üzerinde uzun süredir çalıştığı ve hayata geçmek üzere olan Motif Kart’ı tanıtan Genel Başkan Budak, Motif Kart’ın tüm Memur-Sen camiasındaki üyeleri için sunacağı imkanlardan bahsetti ve üyeleri Motif Kartlarını takdim etti.

BTK çalışanlarına katılımları için teşekkür eden Birlik Haber-Sen BTK Temsilcisi Neşet Decdeli, BTK bünyesinde çalışanların haklarını korumak amacıyla ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini vurguladı. Kurum İdari Kurul Toplantılarında çalışanların sorunları savunmaktan geri durmadıklarının altını çizen Decdeli, sosyal alanda da çalışanlar için projelerinin sürmekte olduğunu ifade etti.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR