Birlik Haber-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Online Olarak Gerçekleştirildi

28.10.2020 10:14

Birlik Haber-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Online Olarak Gerçekleştirildi

Birlik Haber-Sen’in aralıklarla ve düzenli olarak yaptığı Başkanlar Kurulu Toplantısı pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. Video konferansa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Recep Dağtekin, Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem, Evren Akpınar, Cengiz Şişman, 81 il teşkilatından oluşan Şube Başkanları ve İl Başkanları katılım gösterdi. Toplantıda Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolundaki görev yapan çalışanların sıkıntıları konuşuldu. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Birlik Haber-Sen olarak el ele vererek güçlü bir şekilde mücadele edileceği mesajı verildi.

Toplantıda Hz. Muhammed’i hedef alan karikatürlerin kamu binalarına yansıtılmasına izin veren ve sonrasında yaptığı küstah açıklamaları ile İslam düşmanlığını açıkça ortaya koyan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kınayarak başladı. Yapılan küstah davranış tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkanlar Kurulu toplantısında da eleştirildi ve kınandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed SAV’e hakaret etme küstahlığını gösteren Fransa’yı ve hadsiz yöneticisi Emmanuel Macron’u eleştirdi. Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron’un da kirli siyasetine malzeme aramakta olduğunun altını çizen Ömer Budak, “Macron’un, sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır” dedi. Ortaya konan söylemleri, uygulanan politikaları eleştiren Genel Başkan Budak, Avrupa dünyasının kirli siyasi oyunlarına İslamiyet’i ve Peygamber Efendimizi dahil etmek istemelerinin bile cahilliklerinin ve küstahlıklarının en büyük göstergesi olduğunun altını çizdi.

Birlik Haber-Sen olarak, her zaman hizmet kolumuzda yaşanan bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Genel Başkan Budak, PTT A.Ş.’de, TRT’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında, BTK’da ve RTÜK’ de bu güne kadar birçok kazanım elde ettiklerini vurguladı. Birçok problemde çözüm beklediğini ifade eden Budak, “Allah’ın izniyle bu güne kadar olduğu gibi problemleri yine Birlik Haber-Sen olarak çözecek ve üyelerimizin yüzlerini güldüreceğiz.” dedi.

Birlik Haber-Sen’in yürüttükleri çalışmaları anlatan Genel Başkan Ömer Budak, Birlik Haber-Sen’in Genel Yetkili Sendika olduğunu anımsatarak, Toplu Sözleşmede, Kurum İdari Kurulu ve Kamu Personel Danışma Kurulu Toplantılarında; Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda elde ettikleri kazanımlar hakkında bilgi verdi. Budak, bazı sendikaların hayallerini bile kuramayacağı kazanımların altına Birlik Haber-Sen olarak imza attıklarını ifade ederek, Birlik Haber-Sen olarak, birilerinin aksine laf değil, çalışanların özlük, ekonomik ve sosyal haklarını genişlettiklerini söyledi.

Kurulduğu günden beri, genelde ülkemiz ve milletimiz için mücadele ettiklerini söyleyen Genel Başkan Ömer Budak, özelde ise hizmet kolu çalışanlarının sosyal ekonomik ve özlük hakları için çalıştıklarını dile getirdi. Bu güne kadar hizmet kolu çalışanları için her türlü mücadeleyi göze aldıklarının altını çizen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı, yapılması gerekenler konusunda her türlü mücadeleyi göze aldıklarını ve alacaklarını duyurdu.

Başkanlar Kurulu Toplantısında hizmet kolu çalışanları için kurumlarda yaşanan personel eksiklikleri, ücret farklılıkları, mali ve özlük hakları gibi her türlü sorun ve sıkıntı gündeme getirilerek çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Şube ve İl Başkanları söz alarak, fikirlerini, taleplerini ve eleştirilerini içeren konuşmalar yaptılar. Birlik Haber-Sen olarak izlenmesi gereken yol haritası birlik içinde ve ortak fikirlerle belirlendi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR