Birliğimiz Daim, Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

24.05.2020 02:54

Birliğimiz Daim, Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

Resul-ü Ekrem efendimiz tarafından “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş” olarak tarif edilen, kurtuluşa ve hidayete giden yolda büyük bir sorumluluk eşiği olan mübarek Ramazan ayı başka bir mutluluk kaynağı olan bayramı bizlere hediye ederek veda ediyor.

Dünyamızın içinde bulunduğu Covid-19 pandemisi nedeniyle hafızalarımızda yer alan bayram fotoğrafları bu yıl çekilemeyecek olsa da aynı kıblegâha değen alnımız dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin ve birlikteliğin hâkim olduğu bir pencereden bizi yoksun bırakmayacak.

İslam yurtlarının; çalkantılarla, çekişmelerle, savaşlarla anıldığı, küresel kapitalizmin işgali altındaki bir çağda üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olmalı ve yüce yaratanın buyruğuna itaat ederek, yer küremizi bir şiddet sarmalına dönüştürenlere karşı Bayramı bir miad, birlik çağrısı olarak algılayabilmeliyiz.

Aynı zamanda paylaşmanın, dayanışmanın ruhunu perçinleyen bayramlarımız kardeşliğin zeminidir. Yalıtılmış bir hayatın ilk zamanlarını yaşadığımız şu günlerde, hastalarımızın, yaşlılarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin, yetim ve öksüzlerimizin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermekte gecikmemeli, gönüllerde buluşmalıyız.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak, yüce Allah’tan tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, okunan Kur’an’ların, verilen fitre ve zekâtların kabulünü; bayramın İslam âleminde barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyor, bütün teşkilatlarımızın, milletimizin ve ümmetin Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.