Bakan Karaismailoğlu’na Taleplerimizi İlettik

14.01.2021 17:25

Bakan Karaismailoğlu’na Taleplerimizi İlettik

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç ve Recep Dağtekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan Yardımcısı ve PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enver İskurt ile bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen ziyarette PTT A.Ş.’de yapılması planlanan yeni düzenleme ile ilgili düşüncelerini aktaran Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, hazırladıkları raporu Bakan Karaismailoğlu’na sundular. Ayrıca PTT A.Ş.’de görev yapan personelin beklentilerini ileten Birlik Haber-Sen heyeti, yine çalışanlardan gelen talepleri Bakan Karaismailoğlu ve Bakan Yardımcısı İskurt’a ilettiler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan Yardımcısı ve PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enver İskurt’a PTT A.Ş. personeline göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Genel Başkan Ömer Budak, Birlik Haber-Sen adına hediyelerini takdim etti.

Birlik Haber-Sen Heyetinin Bakan Karaismailoğlu’na ilettiği talepler aşağıdaki gibidir;

1. PTT’de çalışan personelin İŞ GÜVENCESİ her şart altında mutlak surette korunmalıdır.

2. Kurumda 399 ve İHS’li olarak çalışan personeller bulunmaktadır. Bu durum mali ve özlük hakları bakımından büyük sıkıntılara neden olmaktadır. Statü farklılığının kaldırılmasını talep ediyoruz.

3. Acil olarak kargo, posta dağıtımı ve gişe büro hizmetleri için iş gücü tespiti yapılmalı ve ortaya çıkacak duruma göre NORM KADRO çalışmasının yapılmasını talep ediyoruz.

4. Kuruma acil olarak kadrolu personel alımı yapılmalıdır. Bu personel Posta okullarından mezun öğrenciler arasından seçilmelidir.

5. İdari Hizmet Sözleşmeli Personelin Temel Ücretlerinin 399’lu personelle eşitlenmesini talep ediyoruz.

6. 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre çalışan personelin 2018 yılında yapılan toplu sözleşmeden kaynaklı ücretlerinde SKALA düzenlemesi yapılmasını talep ediyoruz.

7. Kurumda acilen ÜNVAN YÜKSELME sınavlarının yapılmasını talep ediyoruz.

8. Kurumun asli işlerini hizmet alım yoluyla yürüten (taşeron) personelin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz.

9. PTT A.Ş.’de Kargo Şirketi kurulmasına karar verildiği takdirde; bu iştirak ve diğer iştiraklerde çalışacak/çalışan personelin kadrolu personel olmasını talep ediyoruz.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR