AHDE VEFA BU OLSA GEREK

27.04.2020 16:12

AHDE VEFA BU OLSA GEREK

İşte bu doğrultuda 22.04.2020 tarihinde kapalı bir whatsApp grubunda bir siyasi parti milletvekilinin TBMM’ ye verdiği soru önergesi için yorumu sorulan Genel Başkan Yardımcımızın verdiği cevabı bir sendikanın Genel Başkanı muhatap kendileri olmamasına rağmen sendikalarının internet sitesi üzerinden siyasi partinin milletvekiline bir “VEFA” örneği gösterip “SAMİMİYET VE SAMİMİYETSİZLİK BELGESİ” adıyla kendi üsluplarına yakışacak şekilde bir yazı kaleme almış ve kendi hatalarını bastırma mukabilinde hazırladıkları bu yazıyı 23.04.2020 tarihinde internet sitelerinde yayınlamışlardır.

Son zamanlarda Genel Yetkili Sendika Birlik Haber Sen ve Yöneticilerinin ismini kullanarak reklam yapmak isteyen kişi, ve kurum sayısı hayli fazla olduğundan bu tür yazılara cevap vermemeye özen göstermekteyiz ancak bu yazıyı kaleme alan şahıs PTT’ nin ve çalışanlarının dünü nedir neler yaşandı bilmediğinden ( PTT personeli olmadığından ) hem kendisini aydınlatmak hemde yazdıkları yazıyı okuyan PTT’ de yeni işe başlamış arkadaşlarımızın yanlış bir zanna kapılmalarını önlemek amacıyla bir cevap verilmesi gerekmektedir.

Öncelikli olarak şunun bilinmesini isteriz Türkiye’ nin siyasi tarihinde önemli bir rol alan ülkenin bekası adına son zamanlarda Cumhur ittifakına destek verip katkı sunan siyasi partimizin milletvekilinin PTT çalışanları adına TBMM’ ye soru önergesi vermesi ve PTT çalışanlarının hakkını araması bizimde görmek istediğimiz, önemsediğimiz ve alkışladığımız bir durumdur. Biz de milletvekilimize bu girişiminden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bizim anlam yüklenmekte zorlandığımız husus ise bu sendika Genel Başkanının Korona ( Covid-19  ) sürecinde çalışanların hak ve menfaatlerini savunmak, sağlıklarının muhafaza edilmesi için mücadele etmek yerine neden kapalı bir grupta doğruluğu dahi ispatlanmamış bir yorum üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışmasıdır bu olsa olsa;

1 – Kendisinin ilk kez genel başkan atanmasındaki katkılardan dolayı duyduğu AHDE VEFA  olabilir,

2- Reklamın iyisi kötüsü olmaz,

3- Her zaman yaptıkları gibi çamur at izi kalsın,

4- Kendilerinin Genel Yetkili Sendika oldukları zaman PTT Dağıtıcılarının yıpranma hakkı elinden alındığında hiçbir şey yapmama/yapamamanın mahcubiyetini bastırmak

Bu yazıyı yazma gerekçelerini kamuoyu ile paylaştıktan sonra kendilerinin sendikamıza her zaman olduğu gibi attıkları iftiralara da cevap vermek gerekmektedir.

Yazılarında iddia ettikleri üzere Posta Dağıtıcılarının Yıpranma hakkı ellerinden alındıktan sonra zaten PTT çalışanları o dönemlerde Genel Yetkili sendika olan kendilerine hiçbir şey yapmamanın veya becerememenin karşılığını vermiş yetkiyi ellerinden almış 2012 yılında da Birlik Haber sen’ in Genel Yetkili Sendika olmasını sağlamışlardır.

Birlik Haber Sen Genel Yetkili sendika sıfatı ile katıldığı tüm Toplu Sözleşmelerde dağıtıcıların yıpranma hakkını masaya taşımış ve Toplu Sözleşmeden elde ettiği kazanımla konuyu 2015 yılında kurulan Bilim Kuruluna taşımıştır. Bilim kurulunda yapılan müzakerelerde karşımıza iki problem çıkmıştır. Birincisi Postacıların Yaptıkları işten dolayı meslek hastalığına yakalandıklarının belgelenmesi istenmiş ama maalesef o dönem PTT Genelinde yaptığımız taramada bu yönde hiçbir rapor elimize geçmemiştir. İkincisi de maalesef kendilerinin Genel Yetkili sendika oldukları zamanda müdahale edememeleri sonucu Postacıların Yıpranma hakkının Anayasa Mahkemesi kararı ile elden gitmesidir. Bilim Kurulu toplantıları devam ederken dönemin PTT yönetimi de Devlet Personel Başkanlığına Dağıtıcıların Yıpranma Hakkının verilmesi talebinde bulunmuşlardır. Ayrıca Çalışma Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz çalışmalara SGK Yönetimi erken emeklilikten dolayı şerh düşmüşlerdir. Bir başka mücadele alanımızda Yıpranma Hakkı Talebimizle birlikte Dağıtıcıların emekliliklerinin 30 yıl çalışmış gibi işlem görerek uygulanması talebidir ki bu talep Toplu Sözleşme metinlerinde ve resmi gazetede halen bulunmaktadır. Bizler bu hakkın yeniden alınması adına her tür platformda mücadelemize devam edeceğiz. Bizimle birlikte bu mücadeleyi veren başta yazıya matuf Sayın Milletvekilimiz olmak üzere herkes başımızın tacıdır.

Kendilerinin 2008 yılında Genel Yetkili sendika oldukları halde ( mahkemeye müracaat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi v.s.) Postacıların Yıpranma haklarının alınmasına engel olamamaları/olmamaları sonucu elden çıkan bu hakkın şimdi mahcubiyetini yaşayıp bize saldırmaları da asıl samimiyetsizliğin bariz bir örneğidir.

Elden giden hak sadece bu değildir. Dönemin PTT yönetimi ile birlikte alkışlarla ödüllerle kapattırdıkları kefalet sandığında her personelin 10 ila 20 bin lira arasında el koydurdukları paradan tüm personele de maddi manevi borçları vardır. Tabi en önemlisi bizi 2013 yılındaki eyleme katılmamakla eleştirmelerine rağmen kendilerinin Telekom’ un özelleştirilmesi sürecindeki her zamanki pasif duruşları nedeniyle o zamanın iletişim devi olan PTT’ nin eriyip bitmesine göz yummuşlardır. Bunlar ana kayıpları olmakla birlikte 10 yıldan fazla Genel Yetkili sendika olmalarına rağmen personel arasında iz bırakacak elde ettikleri tek bir kazanımları dahi yoktur. Şimdi geçmiş unutulmuş gibi sağa sola saldırmayla sendikacılık yapmaya çalışmaktalar. Ama bu millet yetkili sendika olduğunuz zaman yaptığınız baskıyı, zulmü, yandaşlığı ve her platformda sıfır çektiğinizi unutmayacaktır.

Son söz olarak kendisine önerim siyasi parti yöneticileri üzerinden, milletvekilleri üzerinden, siyasi parti il başkanlarınız üzerinden yöneticilere, şube başkanlarımıza baskı yapmaya çalışma işini bir tarafa bırakın çıkın eyleminizle, söyleminizle samimiyetle bu personelin yanında durduğunuzu ispat edin bilmiyorsanız bizi örnek alabilirsiniz ( maske dağıtma, dağıtıcılarla dağıtıma çıkma, ilgili yerlere müracaat etme v.s.) bizim gibi hareket ederseniz kimseye saldırmanıza da gerek yok yapacağınız tek şey İŞİNİZİ YAPMAK tır. Siyasetçiler ve siyasiler kendi haklarını koruyacak kadar kudretlidirler sizin onlara yaranma adına yazılar yazmanıza gerek yok.

PTT personelinin geçirmekte olduğu bu zor süreçte bu tür yazılar yazarak emin olun insanları iyice kendinizden uzaklaştırıyorsunuz millet düşmüş can derdine siz düşmüşsünüz kapalı gruplarda anlık olarak yazılmış bir yazının peşine bırakın efendiler bunları da gelin Genel Yetkili sendikanın önderliğinde bizim verdiğimiz mücadeleye destek olun vesselam…

Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde

                                   ZİYA PAŞA

 

                                                                                                                                                                                                                                                                            Ömer BUDAK

                                                                                                                                                                                                                                                                         Birlik Haber – Sen

                                                                                                                                                                                                                                                                           Genel Başkanı