Adana’da Dağıtıcı Candan’a Yapılan Saldırıyı Kınadık

28.06.2017 16:57

Adana’da Dağıtıcı Candan’a Yapılan Saldırıyı Kınadık

Kargo teslimi için gittiği adreste darp edilen dağıtıcı Aytaç Candan’a yapılan saldırıyı Seyhan Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü önünde düzenlediğimiz basın toplantısıyla kınadık. Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Burgaç, Adana Şube Başkanımız Hasan Toka, Adana Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve çok sayıda sendikamıza üye PTT A.Ş. çalışanı katıldı.

Sendikamız adına konuşan Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Burgaç, yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu ülkede taş üstüne taş koyan ve millete hizmet eden her insan bizim için kutsaldır. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak bizlerin ana gayesi halka hizmeti hakka hizmet olarak görürüz. Bizler PTT A.Ş. çalışanları olarak ve Bu kurumda Genel Yetkili Sendika olarak her zaman milletimize hizmetin ve bu hizmet esnasında akan alın terinin savunuculuğu konusunda en öncü sivil toplum kuruluşu olduk. Olmaya da devam edeceğiz.  Biz bu doğrultularda çalışırken. Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde bir dağıtıcı arkadaşımız hiç birimizin kabul edemeyeceği bir davranışla karşılaşmıştır. Dağıtıcı Arkadaşımız dağıtım yaptığı esnada bir evin zilini çalmış ve posta sahibinin sözlü saldırısına maruz kalmıştır.”

Burgaç, bir zamanlar bu postacılara şarkılar, türküler, şiirler dizilirken; günümüzde ise kendini bilmez bazı insanlar tarafından bu mukaddes görevi yapan postacılar sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldıklarını söyledi. Görevi başında olan bir kamu çalışanına yapılan bu çirkin saldırıyı Genel Yetkili Sendika olarak kınadıklarını vurgulayan Mevlüt Burgaç, şunları söyledi: “Ağır şartlarda milletimize hizmet vermek için çalışan dağıtıcımızı yıldırmak ya da etkisiz hale getirmeyi düşünmek ve eyleme geçmek, toplum olarak bizlerin, insani değerlerimize ve birlikte yaşama kültürümüze sığmayan ilkel bir davranıştır. Dağıtıcımız, yasaların ve kurumumuzun kendisine çizdiği çerçevede görevini yerine getirmeye çalışan bir kamu görevlisidir. Eğer sorumluluklarına bağlı ve sırf işini kanuna göre yaptığı için bir memura fiili saldırı varsa ve bunu yapanlar eylemleriyle PTT çalışanlarımızı yıldırma fikrine kapılmışlarsa, maalesef bu sadece Adana PTT Başmüdürlüğüne değil, en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışa bir saldırıdır.”

Yetkilileri bu yaşanan olay karşısında Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika olarak göreve çağıran Genel Başkan Yardımcımız Mevlüt Burgaç, “15 Temmuzun bekçileri, 16 Nisanın EVETCİLERİ olan Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak, her zaman bizler emeğin ve hakkın yanında olduk. 15 Temmuzda Cumhurbaşkanımızın çağırısını aldığımız o ilk dakikadan son dakikaya kadar meydanları hınca hınç doldurmanın onuru ve gururunu yaşadık.  16 Nisanda milletimizin ve devletimizin geleceği için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Her zamanda milletimiz ve devletimiz için çalışmaktan biran olsun geri durmayacağız” diye konuştu. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR